Sendvič s grilovaným hovězím steakem

Sendvič s grilovaným hovězím steakem

POSTUP

  • 20 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • nad 150 Kč

1

Hovězí roštěnec osolte a opepřete.

2

Maso zprudka ogrilujte po obou stranách tak, aby uvnitř zůstalo růžové, asi 3 minuty.

3

Nechte ho pod pokličkou nebo v troubě asi 10 minut odpočinout.

4

Mezitím na grilu ogrilujte proužky papriky.

5

Jablka nakrájejte na drobné kostičky, stejně tak šalotku.

6

Šalotku zpěňte v pánvi na lžíci olivového oleje.

7

Přidejte jablka, sůl, pepř, med a chilli papričku a chvíli restujte. Pokapejte balzamikovým octem a opět chvíli restujte.

8

Nakonec přidejte trošku kari. Promíchejte, stáhněte z ohně a nechte vychladnout.

9

Chléb potřete hrubozrnou hořčicí. Přidejte roštěnec nakrájený na plátky, grilovanou papriku a podávejte s jablečnou salsou.


Tip: Místo grilované papriky lze použít cuketu či lilek. Hovězí maso můžete nahradit grilovaným krůtím masem.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

500 g hovězí svíčkové
2 červené papriky
2 jablka
1 malá šalotka
1 chilli paprička
1 lžíce medu
1 lžíce balzamikového octa
kari
4 krajíce chleba
hrubozrnná hořčice
sůl
pepř

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se