Grilovaný pstruh s citronovou marinádou

Grilovaný pstruh s citronovou marinádou

POSTUP

  • 15 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • nad 150 Kč

1

Vymačkejte šťávu ze 3 citronů.

2

Smíchejte ji s hrubozrnnou solí, nasekanou petrželí a 8 lžícemi olivového oleje.

3

Pstruhy po obou stranách nařízněte, zvenku i zevnitř do nich vetřete marinádu.

4

Z posledního citronu nakrájejte půlkolečka, kterými pstruha ještě vycpěte.

5

Grilujte asi 6 minut z jedné strany, potom 3 až 4 minuty z druhé. Dávejte pozor, aby se pstruh nepřichytil kůží na gril a nebyl vysušený.


Tip: Podávejte s chlebem a hlávkovým salátem.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

4 pstruzi
4 citrony
hrubozrnná sůl
svazek svazek listové petržele
olivový olej

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se