Jahodový nákyp

Jahodový nákyp

POSTUP

  • 40 minut
  • jednoduchá příprava
  • 2 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Oddělíme žloutek od bílků. Žloutek smícháme s moukou, kůrou z jedné limetky a trochou limetkové šťávy a dvěma lžícemi jahodového džemu.

2

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Polovinu sněhu přidáme ke směsi mouky, limetkové šťávy, kůry a jahodového džemu.

3

Směs dáme do vymazané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C na 15 minut.

4

Po 15 minutách směs vyndáme a potřeme zbytkem sněhu smíchaným s lžičkou marmelády. Pečeme několik minut dozlatova.

5

Hotový nákyp ozdobíme jahodami.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

50 g mandlové mouky
tři lžíce jahodového džemu
lžička kešu másla
1 limetka
kokosový olej na vymazání formy
jahody na ozdobení

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se