Grilovaný steak z tuňáka s jarním salátem

Grilovaný steak z tuňáka s jarním salátem

POSTUP

  • 20 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • nad 150 Kč

1

Steaky z tuňáka obalte v nadrceném pepři.

2

Grilujte je z jedné strany asi 4 až 5 minut a pak z druhé strany 3 až 4 minuty. Na venkovním grilu bude stačit kratší doba.

3

Steaky nechejte dojít pod pokličkou nebo v troubě. Uvnitř by měly zůstat růžové.

4

Směs salátů dejte do mísy. Přidejte okurku nakrájenou na kolečka a nasekanou mátu. Promíchejte.

5

Připravte zálivku z jogurtu, nasekané pažitky, limetkové šťávy, soli a pepře.

6

Na salátovou směs servírujte steak z tuňáka a zakápněte ho zálivkou.


Můžete podávat s chlebem či bramborami.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

4 steaky z tuňáka (každý 150 až 200 g)
drcený pepř
směs listových salátů (polníček, rukola, čekanka aj.)
1/2 salátové okurky
hrst čerstvé máty
1 bílý jogurt
3 lžíce nasekané pažitky
1/2 limetky – šťáva
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se