Grilovaná panenka s fenyklem a rukolou

Grilovaná panenka s fenyklem a rukolou

POSTUP

  • 25 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky.

2

Osolte je, opepřete, lehce potřete olejem a z každé strany asi 6 minut grilujte.

3

Rukolu properte a zbavte vody.

4

Z jablek vykrojte jádřince a nakrájejte je na nudličky nebo na plátky.

5

Fenykl očistěte a nakrájejte na velmi jemné plátky či nudličky.

6

Rukolu smíchejte s jablky a fenyklem.

7

Připravte zálivku z limetkové šťávy, medu a olivového oleje. Osolte ji a opepřete.

8

Přidejte vepřovou panenku, posypte semínky a zakapejte zálivkou.


Salát můžete podávat také s grilovanou rybou nebo s tofu.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

460 g vepřové panenky
olivový olej
1 balíček rukoly
2 zelená jablka
1 fenykl
4 lžíce slunečnicových semínek
sůl
pepř
Na zálivku 
1 limetka – šťáva
1 lžíce medu
4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučuje 1 člověk.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se