Pečený okoun s plátky brambor

Pečený okoun s plátky brambor

POSTUP

  • 55 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • nad 150 Kč

1

Do menší misky si vložíme drcený stroužek česneku, který smícháme s olivovým olejem a snítky rozmarýnu ze dvou větviček. Přidáme špetku soli a zamícháme.

2

Připravenou směsí potřeme očištěný filety mořského okouna. Rybu dáme na 15 minut odležet.

3

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky brambor osolíme podle chuti a smícháme je s olivovým olejem. Brambory naskládáme do vymazaného pekáče, který přikryjeme alobalem a dáme je péct do předehřáté trouby na 200 °C.

4

Brambory pečeme asi 20 minut a jakmile jsou měkké, přidáme k nim filety. Pečeme dozlatova a v během pečení ryby obrátíme.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

4 filety mořského okouna
4 větvičky rozmarýnu
stroužek česneku
800 g brambor

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se