Dietní ovesné sušenky

Dietní ovesné sušenky

POSTUP

  • 30 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 - 6 porcí
  • do 50 Kč

1

V míse dobře promícháme mouku s práškem do pečiva, cukr a ovesné vločky. Přidáme rozpuštěné máslo a celé vejce. Opět promícháme.

2

Vzniklou hmotu si rozdělíme podle potřeby na několik částí - např. pokud chceme mít 3 druhy sušenek, rozdělíme si ji na 3 části.

3

Každou z částí ochutíme podle fantazie (např. rozinkami, rozsekanými vlašskými ořechy, holandským kakaem, kokosem).

4

Poté ručně tvoříme placičky o velikosti dlaně. Pečeme v předehřáté troubě při 160 stupních přibližně 20 minut. Sušenky kontrolujeme, aby se nám nespálily.


TIP 1: Mějte na paměti, že každá mouka se chová jinak, proto někdy budete muset přidat mouku, pokud vám konzistence těsta přijde příliš lepivá, jindy to naopak bude vyžadovat více vlažné vody.

TIP 2: Celozrnnou mouku můžete nahradit obyčejnou moukou a třtinový cukr cukrem bílým.

TIP 3: Do těsta si můžete ovesné vločky namlít. Těsto vám tak bude lépe držet pohromadě.

O autorovi

Káťa Kvapilová

Výživová poradkyně a vyznavačka zdravého životního stylu. Sama tvrdí, že jíst zdravě a pravidelně se hýbat je velmi důležité nejen pro zdraví člověka, ale i pro psychickou pohodu a vyrovnanost. Dobroty od vypečené Káti jsou proto vždy zdravé, snadné a neskutečně dobré!

SUROVINY

160 g celozrnné mouky
120 g másla
120 g třtinového cukru
150 g ovesných vloček
1 vejce
špetka prášku do pečiva
rozinky (holandské kakao, vlašské ořechy, kokos)

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se