Domácí sekaná z formy

Domácí sekaná  z formy

POSTUP

  • 70 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 - 6 porcí
  • nad 150 Kč

1

Cibuli nakrájíme na drobno. V misce promícháme hovězí a vepřové maso. Maso ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem, majoránkou, lisovaným česnekem a kmínem. Přidáme vajíčka a cibuli, důkladně promícháme.

2

Připravíme si formu na srnčí hřbet. Můžeme však péct i v pekáči. Sekanou vytvarujeme, obalíme ve strouhance a vložíme do formy, kde ji ještě tvarujeme, aby vypadala pěkně.

3

Maso podlijeme vývarem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme dozlatova a podle potřeby podléváme vývarem.

4

Hotovou sekanou podáváme například s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
1 cibule
2 vajíčka
2 stroužky česneku
špetka sušeného rozmarýnu
majoránka
pepř
sůl
mletý kmín
strouhanka
hovězí vývar

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se