Jáhlovo-květáková kaše s pečeným česnekem

Jáhlovo-květáková kaše s pečeným česnekem

POSTUP

  • 50 minut
  • jednoduchá příprava
  • 2 porce
  • do 50 Kč

1

Nejprve si připravíme pečený česnek. Odřízněte vrch palice česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky.

2

Česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Zabalený česnek pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut.

3

Po upečení rozbalte alobal a česnek vytáhněte. Jáhly uvaříme podle návodu na obalu a odložíme stranou. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka.

4

Jakmile je květák uvařený, slijeme vodu a přidáme k němu uvařené jáhly. Vmícháme lžičku přepuštěného másla a necháme ho rozpustit.

5

Nakonec do směsi vymáčkněte všechen upečený česnek ze stroužků. Ponorným mixérem rozmixujte hmotu na jemnou kaši. V případě potřeby osolte a podávejte s pečeným masem.


O autorovi

Míša Šupáková

Míša alias Šůša je nadšenou foodblogerkou, jejíž recepty jsou báječné na první pohled. Svůj blog Cooking with Šůša doplňuje více než sympatickým podtitulem: „Vařím s vínem. Občas ho přidávám i do jídla."

SUROVINY

1 menší květák
1 hrnek jáhel
1 lžíce přepuštěného másla
1 hlavička česneku
olivový olej
sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučuje 1 člověk.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se