Tandoori kuřecí kousky na grilu

Tandoori kuřecí kousky na grilu

POSTUP

  • 20 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Kuřecí maso nakrájejte na tenčí plátky, aby se do nich lépe dostala marináda.

2

Jeden bílý jogurt smíchejte s kořením či pastou tandori, přidejte trochu kurkumy.

3

Můžete přidat také trochu čerstvého koriandru, trochu olivového oleje.

4

Maso namočte do marinády a nechte nejméně přes noc marinovat.

5

Připravte dip z druhého bílého jogurtu, nastrouhaného zázvoru, citronové šťávy, nasekaného koriandru a prolisovaného česneku. Osolte a opepřete.

6

Maso v předstihu vyjměte z chladničky a pečte 7 až 8 minut na rozpáleném grilu. Aby bylo propečené a na povrchu zlatavé, až křupavé – ale ne suché.

7

Podávejte s nahřátými plackami a namáčejte do jogurtovo-bylinkového dipu.


TIP: Místo pity můžete podávat také s rýží a zeleninovým salátem.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

4 kuřecí prsa
2 velké bílé jogurty
kurkuma
čerstvý koriandr
olivový olej
kousek zázvoru
1 citron
2 stroužky česneku
4 chlebové placky nebo chleby pita
sůl
pepř
směs koření tandori

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se