Mleté jehněčí špízy na salátu s ředkvičkami

Mleté jehněčí špízy na salátu s ředkvičkami

POSTUP

  • 25 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • nad 150 Kč

1

Mleté maso smíchejte s utřeným nebo prolisovaným česnekem, nakrájenou cibulkou, lístky čerstvého tymiánu a hořčicí.

2

Osolte, opepřete a tvořte šišky, do kterých zapíchněte špejli.

3

Maso grilujte, dokud není zlatavé; asi 5 minut z každé strany.

4

Ředkvičky zbavte kořene a listů. Omyjte je a nakrájejte na kolečka.

5

Mrkev rovněž očistěte a nakrájejte na kolečka.

6

Mrkev smíchejte s ředkvičkami, osolte, opepřete, zakapejte citronovou šťávou a olivovým olejem.

7

Přidejte nasekanou mátu, promíchejte a dejte na talíř. Přiložte ugrilované maso.


Můžete podávat s bagetou. Případně ředkvičkový salát doplňte rýží.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

600 g mletého jehněčího masa (nebo směs libového vepřového s hovězím)
3 stroužky česneku
1 svazek jarní cibulky
čerstvý tymián
3 lžíce dijonské hořčice
3 svazky ředkviček
1 svazek mladé mrkve
1 citron
olivový olej
1 lžíce mátových listů
sůl
pepř

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se