Kedlubnový salát s rýží a pikantními hovězími nudličkami

Kedlubnový salát s rýží a pikantními hovězími nudličkami

POSTUP

  • 30 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Hovězí maso nakrájejte na nudličky.

2

Osolte je, opepřete, přidejte lžíci oleje a hořčici. Promíchejte a nechte maso chvíli odležet v chladnu.

3

Do hrnce dejte rýži. Přidejte oloupanou cibuli vcelku, do které zapíchněte hřebíčky. Zalijte vodou tak, aby sahala 1 cm nad rýži.

4

Osolte a vařte, dokud se voda z rýže nevypaří – asi 15 minut.

5

Petržel nasekejte nadrobno. Kedlubny oloupejte a nakrájejte na delší nudličky.

6

Petržel a kedlubny smíchejte s uvařenou rýží. Salát dochuťte pepřem a zakapejte limetovou šťávou.

7

Maso ogrilujte na grilu nebo na grilovací pánvi: 5 až 8 minut.

8

Na talíř servírujte kedlubnový salát s rýží a nahoru dejte grilované hovězí nudličky.


Maso můžete upéct nebo ugrilovat také vcelku a pak nakrájet na plátky.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

400 g hovězí roštěné nebo svíčkové
řepkový olej
2 lžíce dijonské hořčice
200 g dlouhozrnné jasmínové rýže
1 cibule
2 hřebíčky
svazek listové petržele
3 kedlubny
1 limeta
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučuje 1 člověk.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se