Vepřová pečeně na rozmarýnu s bramborami a mrkví

jednoduchá příprava 100 min
Porcí 4
Cena 50 až 100 Kč

Suroviny

1 kg vepřové pečeně vcelku
500 g brambor
400 g karotky
4 větvičky rozmarýnu
1 l vepřového vývaru
pepř
sůl
olej

Postup

krok 1

Připravíme si troubu, předehřejeme ji na 190 °C . 1 větvičku rozmarýnu si odložíme stranou, přidáme ji k masu při pečení. Ze zbytku rozmarýnu otrháme lísky a nakrájíme je na menší kousky.

krok 2

Rozmarýn smícháme s trochou oleje, solí a pepřem. Touto směsí potřeme maso ze všech stran. Maso vložíme do pekáče a dáme jej péct na 30 minut do trouby.

krok 3

Mezitím si oloupeme brambory a očistíme karotku. Zeleninu nakrájíme na větší kousky.

krok 4

Po 30 minutách pečení masa k němu přidáme zeleninu, rozmarýn a vše zalijeme vývarem. Pečeme další hodinu.

krok 5

Hotovou pečeni podáváme nakrájenou na plátky s bramborami a mrkví.

Chcete se dozvědět více?
Podívejte se na www.tescorecepty.cz