Losos na másle s krémovou omáčkou

jednoduchá příprava 20 min
Porcí 4
Cena 100 až 150 Kč

Suroviny

4 filety lososa
90 g másla
1 citron
mořská sůl
Na smetanovou omáčku
300 ml smetany ke šlehání
4 lžíce zakysané smetany
4 lžíce sekaného čerstvého kopru
1 cibule
hladká mouka
olivový olej
mořská sůl
pepř

Postup

krok 1

Lososa očistíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme.

krok 2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Necháme ji zesklovatět na olivovém oleji.

krok 3

Smetanu ke šlehání smícháme s trochou hladké mouky a zakysanou smetanou. Vše nalijeme na pánev a mícháme, dokud není omáčka pěkně hustá.

krok 4

Omáčku ochutíme solí, pepřem a nakonec přidáme krájený kopr.

krok 5

Na připravené pánvi necháme rozpustit máslo a lososa z obou stran osmažíme dozlatova. Hotového lososa podáváme se smetanovou omáčkou.

Chcete se dozvědět více?
Podívejte se na www.tescorecepty.cz