Domácí sýrové fondue

jednoduchá příprava 20 min
Porcí 4 - 6
Cena 100 až 150 Kč

Suroviny

300 g sýru Gruyere
300 g sýru Ementál
300 ml bílého suchého vína
3 bagety
1 lžíce škrobové moučky
1 dl třešňovice
1 stroužek česneku
špetka muškátového oříšku
pepř

Postup

krok 1

Stroužek česneku oloupeme, rozdrtíme tupou stranou nože a potřeme s ním hrnec na fondue. Do třešňovice nasypeme škrob a rozmícháme.

krok 2

Všechny druhy sýra nastrouháme na jemno a přidáme je do hrnce. Sýry zalijeme 1/3 vína, ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Za stálého míchání začneme směs ohřívat, aby se nám sýry rozpustily. Pozor, nesmí se vařit.

krok 3

Jakmile se sýry rozpustí, podlijeme je zbytkem vína, vznikne nám omáčka hustší konzistence.

krok 4

Do omáčky nakonec vlijeme třešňovici smíchanou se škrobem a stále ji zahříváme pouze na nízkou teplotu.

krok 5

Bagetu nakrájíme na kostičky a napíchneme na vidličku na fondue.

Chcete se dozvědět více?
Podívejte se na www.tescorecepty.cz