Hranolky ze sladkých brambor s bazalkovým aioli

jednoduchá příprava 40 min
Porcí 4
Cena do 50 Kč

Suroviny

Aioli:
2 vaječné žloutky
3 stroužky česneku
1/2 lžičky bílého vinného octa
30 ml hořčice
250 ml olivového oleje
25 ml citronové šťávy
pár lístků bazalky
sůl
pepř
Hranolky:
600 g sladkých brambor
olej
sůl

Postup

krok 1

Sladké brambory pokrájíme na hranolky, ty obalíme v oleji a dáme péct na plech do trouby vyhřáté na 180 °C na 25 minut.

krok 2

Žloutky, česnek, ocet, citronovou šťávu a bazalku rozmixujeme v hladkou směs. Osolíme, opepříme a po kapkách za stálého mixování přidáváme olivový olej. V závěru se nám vytvoří majonéza.

krok 3

Hranolky ze sladkých brambor vyndáme z trouby, posolíme je a servírujeme s bazalkovým aioli.

Chcete se dozvědět více?
Podívejte se na www.tescorecepty.cz