RAW grepový cheesecake bez přidaného cukru

středně složitá příprava 40 min
Porcí 8 - 10
Cena nad 150 Kč

Suroviny

Korpus
2 lžíce grepové kůry
1 hrnek pekanových ořechů
1/2 hrnku mandlí
8 datlí
špetka soli
1 lžička kokosového oleje
1 lžička vanilkového extraktu
Náplň
2 hrnky kešu ořechů
2 grepy
1 lžička vanilkového extraktu
1/3 hrnku kokosového oleje
1/3 hrnku javorového sirupu
1/2 hrnku mandlového mléka

Postup

krok 1

Rozemeleme pekanové ořechy a mandle na malé kousky, poté přidáme kokosový olej, datle a grepovou kůru. Ochutíme solí a vanilkovým extraktem a vše promícháme tak důsledně, abychom dostali hladké těsto. Těsto rozprostřeme do formy po celém dnu až do okrajů a necháme odležet.

krok 2

Rozmixujeme kešu ořechy, dále přidáme vanilkový extrakt, javorový sirup a kokosové a mandlové mléko. Když je směs naprosto hladká, přidáme grepový džus a ještě chvíli mixujeme.

krok 3

Vzniklou směs nalijeme do připravené formy a necháme na pár hodin ztuhnout v lednici. Před servírováním pak nechte cheesecake chvíli odstát v pokojové teplotě.

Chcete se dozvědět více?
Podívejte se na www.tescorecepty.cz