Sladké brambory plněné cizrnou

středně složitá příprava 50 min
Porcí 2
Cena 100 až 150 Kč

Suroviny

Základ
2 sladké brambory
Omáčka
2 lžíce tahini pasty
1 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
2 lžíce vody
sůl
Náplň
1 lžíce olivového oleje
1/2 cibule na jemno
2 stroužky česneku
1/2 červené papriky
1 hrnek vařené cizrny
1 lžička římského kmínu
špetka mletého koriandru
1 lžička citronové šťávy
sůl
pepř

Postup

krok 1

Předehřejeme si troubu na 400 stupňů. Brambory rozkrojíme napůl, vyškrábeme vnitřek a dáme péct zhruba na 40 minut.

krok 2

Zatímco se pečou brambory, smícháme tahini pastu s citronovou šťávou a rozemletým česnekem, osolíme a přidáme vodu, dokud není směs akorát hustá.

krok 3

Na pánvi si necháme rozehřát olivový olej, přidáme vnitřek brambor, cibuli a mícháme, dokud směs nezměkne, po dobu 5 minut. Přidáme namletý česnek a červenou papriku, promícháme a do vzniklé směsi přisypeme cizrnu a drcený koriandr. Po 3 minutách dodáme citronovou šťávu, dochutíme solí a pepřem, opět promícháme a dáme stranou.

krok 4

Upečené slupky brambor naplníme vzniklou směsí a navrch přidáme omáčku z tahini pasty.

Chcete se dozvědět více?
Podívejte se na www.tescorecepty.cz