Letní španělská paella s krevetami

středně složitá příprava 55 min
Porcí 0 - 4
Cena nad 150 Kč

Suroviny

1 lžička olivového oleje
230 g zauzené šunky
3 ks cibule
2 ks červené papriky
špetka šafránu
1/4 lžičky pálivé papriky
3 hrnky kuřecího vývaru
1 1/2 hrnku rýže arborio
500 g loupaných krevet
1/2 hrnku zelených oliv

Postup

krok 1

Rozpalte olej na pánvi, přidejte šunku nakrájenou na kostičky, cibuli a červenou papriku a nechte zesklovatět.

krok 3

Přimíchejte rýži, pálivou papriku a šafrán a zalijte 2/3 vývaru. Poté přiveďte k varu.

krok 4

Ke konci vaření (cca 15 min) stáhněte plamen na minimum a dochuťte solí či dokořeňte paprikou.

krok 5

Vmíchejte krevety a olivy a zalijte zbytkem vývaru. Přikryjte pokličkou a vařte, dokud nejsou krevety hotové (cca 6 min).

Chcete se dozvědět více?
Podívejte se na www.tescorecepty.cz