Grilovaný lilek s rajčatovým salátem podávaný v pita chlebu

jednoduchá příprava 30 min
Porcí 0 - 6
Cena 100 až 150 Kč

Suroviny

1 kg lilku
1/4 hrnku olivového oleje
1 lžička sušeného koriandru
1 lžička chilli
1/4 hrnku čerstvé máty
3 menší čerstvé chilli papričky
2 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce červeného vinného octa
1 1/2 hrnku červených a žlutých rajčátek
1/4 hrnku řeckého jogurtu
2 lžíce mléka
6 ks pita chleba

Postup

krok 1

Lilky nakrájejte na 1 cm široká kolečka, posypte solí a 30 min nechte "vyplakat". Pak lilky opláchněte vodou a pořádně vymačkejte přebytečnou vodu.

krok 2

Lilky poté potřete olejem, vetřete do nich mleté chilli, koriandr, sůl a grilujte 10 - 12 minut.

krok 3

V misce smíchejte mátu, papričky, limetkovou šťávu, ocet, 3 lžíce oleje a sůl.

krok 4

Vzniklou zálivkou zalijte rajčátka nakrájená na půlky.

krok 5

Mléko smíchejte s jogurtem a dle preferencí ochuťte.

krok 6

Pita chleba potřete jogurtovým dresinkem, na něj položte grilované lilky a poté i zeleninovou směs se zálivkou.

Chcete se dozvědět více?
Podívejte se na www.tescorecepty.cz