Plněné papriky po mexicku

jednoduchá příprava 70 min
Porcí 0 - 6
Cena nad 150 Kč

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
1/3 hrnku nakrájené cibule
1/3 hrnku celeru
dle chuti sušené chilli papričky
sůl, pepř
1 lžíce zelené chilli pasty
1 1/4 hrnku salsy
3 hrnky uvařené rýže
6 velkých masitých červených, zelených nebo žlutých paprik
1/4 hrnku vody
1 hrnek mexického bílého sýra nebo cheddaru

Postup

krok 1

Nejdříve předehřejte troubu na 180°C. Ve velké pánvi restujte mleté hovězí maso společně s cibulí a celerem na středně vysokém ohni přibližně 5 – 7 minut.

krok 2

Poté do této masové směsi přimíchejte koření, zelené chilli, jeden hrnek salsy a rýži.

krok 3

Očistěte čerstvé papriky a naplňte je masovou směsí. Následně papriky vyskládejte na plech a podlijte je vodou.

krok 4

Papriky přikryjte například alobalem a pečte přibližně 45 – 50 minut. Chvíli před koncem papriky odkryjte a přidejte na ně zbytek salsy a mexický sýr. Pečte ještě tak 2 – 3 minuty, dokud se sýr nerozteče.

Chcete se dozvědět více?
Podívejte se na www.tescorecepty.cz