Jahodový nákyp

jednoduchá příprava 40 min
Porcí 2
Cena 50 až 100 Kč

Suroviny

50 g mandlové mouky
tři lžíce jahodového džemu
lžička kešu másla
1 limetka
kokosový olej na vymazání formy
jahody na ozdobení

Postup

krok 1

Oddělíme žloutek od bílků. Žloutek smícháme s moukou, kůrou z jedné limetky a trochou limetkové šťávy a dvěma lžícemi jahodového džemu.

krok 2

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Polovinu sněhu přidáme ke směsi mouky, limetkové šťávy, kůry a jahodového džemu.

krok 3

Směs dáme do vymazané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C na 15 minut.

krok 4

Po 15 minutách směs vyndáme a potřeme zbytkem sněhu smíchaným s lžičkou marmelády. Pečeme několik minut dozlatova.

krok 5

Hotový nákyp ozdobíme jahodami.

Chcete se dozvědět více?
Podívejte se na www.tescorecepty.cz