5 nejlepších jídel s obsahem vína

Poslat přátelům @
  • 24. 4. 2015
  • VINOTÉKA

Játra na víně

Na přípravu chutného pokrmu můžete použít drůbeží, telecí, hovězí, skopová i zvěřinová játra. Jejich výhodou je rychlost a nenáročnost na přípravu. Před vařením játra propláchněte studenou vodou, pečlivě je očistěte a nesolte je před tepelnou úpravou, jinak budou tvrdá. Zkuste si uvařit játra na víně. 

Steak na víně

Dobře propečený hovězí steak je sám o sobě výborná záležitost. Pokud chcete zkusit i něco jiného, připravte steak na víně. Spojení dobrého vína a kvalitního kusu masa je výborné. 

Cibulačka

Základem chutné polévky pocházející z Francie je nejen cibule, ale také dobré víno. Důležité je cibuli dobře osmažit, aby byla chuť i vůně cibulačky co nejintenzivnější. 

Rizoto

Ani pravé italské rizoto se neobejde bez kvalitního bílého vína. Pokud si jej chcete připravit, vyberte dobré suché bílé víno. 

Guláš na víně

I jeden z českých tradičních jídel můžete připravovat s vínem. Zkuste připravit guláš jinak, tentokrát třeba na víně podle našeho receptu. 

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se