Červené nebo bílé víno - rozdíl pro organismus

Poslat přátelům @
  • 28. 4. 2015
  • VINOTÉKA

Je lepší bílé či červené víno?

Obecně se za zdravější víno považuje to bílé, které je povoleno v omezeném množství i při dietě. Co se však týče prospěšných látek, je neustále předmětem zkoumání, jak to ve skutečnosti je. Podle nejnovějších výsledků má na zdraví srdce a cév lepší vliv bílé víno, než červené. Červené víno však zase snižuje rizika rakoviny a likviduje viry jako jsou herpes a dětská obrna. Obecně však nemůžeme ani jednomu z vín upřít jeho pozitivní přínos pro tělo. Víno dokonce snižuje produkty špatného cholesterolu, obohacuje tělo o minerály a vitamíny, pomáhá při chudokrevnosti, snižuje krevní tlak i inzulin v krvi. Proto si nemusíte dělat výčitky, když si občas dáte skleničku kvalitního a chutného vína.

Červené víno

Pokud si dopřejete skleničku červeného vína denně, prospěje to vašemu zdraví. Červené víno pomáhá při rekonvalescenci po infekčním onemocnění a obsahuje flavonoidy, což jsou antioxidanty, které pomáhají zpevnit srdeční cévy.

Bílé víno

Výhodou bílého vína je, že má schopnost potlačovat pocit hladu. Bílé víno obsahuje velké množství látek, které pozitivně působí na ledviny. Díky tomu dochází k lepšímu vylučování toxinů.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se

SOUVISEJÍCÍ RECEPTY