Víno nadivoko? Vyzkoušejte 3 nejlepší recepty!

Poslat přátelům @
  • 4. 5. 2015
  • VINOTÉKA

Srnčí na víně

K srnčímu maso víno zaručeně patří. Srnčí maso je výborné a má typickou chuť a zároveň je zdravé, hlavně pokud držíte dietu.  U srnčího masa se vyplatí, pokud jej necháte několik dní odležet. Hlavně na chuti to pak poznáte. Připravte si jej s červeným vínem, brusinkami, jalovcem a dalším kořením, které podtrhne chuť masa. 

Kančí maso

Kančí maso je ze zvěřiny nejoblíbenější, takže neváhejte a maso také ochutnejte. Stačí se rozhodnout zda jej připravíte se svíčkovou nebo se zelím. Nejlépe však chutná na víně. Kančí maso je nutné naložit do marinády, nejlépe na 3 dny. Ke kančímu masu jsou vhodná plná červená vína jako jako je Cabernet Moravia. Pokud se chystáte na těžší úpravu masa, je dobrá Frankovka i Svatovavřinecké víno

Divoká kachna

Maso divoké kachny je lepší upravovat co nejdříve, protože se rychle kazí. Pokud je vám nepříjemná chuť bahna, kterou může maso mít, naložte ji před vařením do kyselého mléka asi na 90 minut. Jestli se bojíte, že budou kachní prsa suchá, obložte je plátky slaniny. Vyzkoušejte kachní prsa na víně a se zeleninou. 

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se

SOUVISEJÍCÍ RECEPTY