Hroznové víno: kuličky plné živin

Poslat přátelům @
  • 5. 5. 2015
  • VINOTÉKA

Vinná réva je rostlina, která provází člověka už po celá staletí. Patří mezi nejstarší kulturní rostliny, které člověk pěstuje. Kromě toho, že se z hroznového vína dělá výborný nápoj, je to také chutné ovoce.

Na jakých druzích, si můžeme pochutnat?

V obchodech jsou prodávány různé odrůdy hroznového vína. Mají odlišný tvar i barvu. Zralé plody mají kulatý, vejčitý nebo válcovitý tvar. Narazit můžete na zelené, žlutozelené, růžové, načervenalé i fialové hrozny. Specialitou jsou pak hrozny bez jadýrek. Sladkost vína závisí na oblastech. Čím je místo, kde se pěstuje víno teplejší, tím sladší plody můžete ochutnat. Neoblíbenější odrůdou jsou Sultánky, které mají sladké plody s tenkou slupkou.

Jaké vitamíny hroznové víno nabízí?

V hroznovém víně najdeme především velké množství vitamínů B. Z minerálních látek nám dodají hlavně vápník, fosfor a draslík. Hroznové víno je skvělý ochránce před rakovinou a to díky obsahu kyseliny ellagové. Je zdrojem energie, reguluje hladinu cukru v krvi, zlepšuje zažívání i imunitní systém. Pomáhá při dietě, depresích i proti únavě. Hroznové víno je plné zdraví. Hroznové víno je skvělé, udělejte si například salát z hroznového vína.

Máte rádi hroznové víno? Nebo dáváte přednost jeho tekuté podobě?

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se