5 nejlepších masových receptů s vínem

Poslat přátelům @
  • 7. 5. 2015
  • VINOTÉKA

Hovězí maso s vínem

K hovězímu masu se nejvíce hodí právě červené víno a ke steakům je skvělé víno, které je spíše suché, zralé a má výraznější chuť. Můžete použít například Rulandské modle, Frankovku nebo Cabernet Sauvignon. Vyzkoušejte hovězí kližku na víně.

Kuřecí játra s vínem

Pokud patříte mezi ty, co játra neodmítnou, zkuste je při vaření podlít vínem. Uvidíte, že chuť jater bude ještě lepší. Vhodné je polosuché červené víno. Připravte si kuřecí játra na víně.

Kuřecí maso na víně

Kuřecí maso podléváme spíše bílým vínem, které je pro něj vhodnější. Pokud ale připravujete kuřecí stehna, je dobré i červené víno. Při vaření s vínem nezapomeňte, že je potřeba jej použít hned na začátku vaření. Ochutnejte kuřecí nudličky na víně.

Zvěřina na víně

Zvěřina je pro víno jako stvořená a každý druh vyžaduje trochu jiné víno. Pernatá zvěřina, jako je kachna, bažant nebo koroptev jsou lepší s mladým červeným vínem, jako je Modrý Portugal a Rulandské modré. Jelení a kančí maso vyžaduje zralá červená vína s plnou chutí jako je Cabernet Sauvignon. Ochutnejte srnčí maso na víně

Vepřové maso na víně

K vepřovému masu jsou většinou vhodnější červená vína. Výjimku tvoří omáčky. Pokud si chcete dát vepřové maso se smetanovou omáčkou, na její přípravu jsou lepší spíš bílá vína. Připravte si vepřovou panenku na víně. 

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se