Nejlepší vegetariánské recepty s vínem

Poslat přátelům @
  • 8. 5. 2015
  • VINOTÉKA

Předkrm: žampiony na víně

Když vaříte s houbami, je dobré je vždy tepelně upravit. Chuť hub bude ještě lepší v kombinaci s vínem, které můžete použít na dušení. Připravte si plněné žampióny na bílém víně s oblíbenou náplní. Pokud žádnou nemáte, inspirujete se podle našeho receptu

Polévka: studená rajčatová polévka na víně

Studená rajčatová polévka je v horkých dnech k nezaplacení. Studená polévka vás zasytí a zároveň osvěží. Na její přípravu můžete použít čerstvá rajčata nebo pyré. Zkuste si připravit chladnou rajčatovou polévku s vínem. 

Hlavní chod: rizoto

Rizoto se bez vína neobejde. Díky tomu má pravé rizoto výbornou chuť. Do pravého rizota se přidává kromě vína také vývar a máslo. Zkuste pravé italské rizoto tentokrát s hráškem a houbami. 

Na zapití: Sangria

Po náročném obědě si dopřejte něco na zapití. Snad nejznámějším nápojem je Sangria s vínem. Směs vína a ovoce je dokonalá, proto neváhejte a připravte si ji jako tečku za celým obědem. 

Vaříte rádi jídla s vínem? Jaké jsou vaše oblíbená jídla bez sama?

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se